Un procés participatiu per a la construcció sostenible d’habitatge públic per a joves
29 Jun 2022

Comencen els tallers pràctics de WikiHousing Barcelona

Durant els mesos de maig i juny es desenvoluparan les sessions pràctiques. Després d'haver finalitzat les sessions teòriques, aquesta segona etapa de WikiHousing Barcelona pretén establir els precedents de la prefabricació del prototip d'habitatge.

En finalitzar les classes teòriques, s’ha donat pas a la segona fase del projecte. Experts de cada disciplina compartiran amb els participants els seus coneixements en matèria d’oficis: fabricació digital i tèxtil, fusteria, metal·listeria i instal·lacions són les aproximacions triades.

D’una banda, el taller de fabricació digital se centrarà en la construcció d’una maqueta a escala 1:20 que serà útil durant les sessions de participació en l’hora de la presa de decisions. S’utilitzaran eines amb tecnologia de tall làser i CNC (control numèric computaritzat).

D’altra banda, a través de la producció d’alguns petits objectes com a cortines, prestatgeries o portes, la intenció de la resta dels tallers és iniciar als participants en l’aprenentatge de les tasques pròpies de cada disciplina: tallar, encolar, cosir, escatar, soldar, etc. La formació en cadascuna d’aquestes labors ens serà imprescindible durant la construcció del prototip d’habitatge.

En les pròximes setmanes, aquesta fase de capacitació de WikiHousing Barcelona es desenvoluparà en espais tan variats com l’Antiga Escola Massana, la sala Mirador del COAC o l’Ateneu de Fabricació de Gràcia.