Un procés participatiu per a la construcció sostenible d’habitatge públic per a joves
15 Jun 2022

WikiHousing Barcelona de visita en la Casa TO

En una visita a aquest prototip experimental d'habitatge autoconstruït, prefabricat i ecològic, els participants de WikiHousing van poder interactuar amb els habitants actuals i aprendre de l'experiència viscuda per ells mateixos.

Dimecres passat 15 de juny els participants de WikiHousing Barcelona han realitzat una visita a la Casa TO, un projecte experimental d’habitatge construït durant el 2019 per al concurs internacional d’arquitectura Solar Decathlon. Situada als jardins de Ca Llima del Campus Diagonal Besòs de la Universitat Politècnica de Catalunya, qüestiona les idees de sostenibilitat, ecologia, jerarquització i usos de l’habitatge contemporani.

Ara, un grup de cinc estudiants de màster de la ETSAV UPC, es troben habitant el prototip. Desenvolupen, des d’aquesta particular perspectiva, una anàlisi qualitativa i quantitativa darrere d’establir paràmetres de viabilitat i replicabilidad del projecte. Tot això resulta una valuosa experiència per al projecte WikiHousing a causa de la gran quantitat de similituds que comparteixen. La Casa TO ha estat totalment prefabricada i al·ludeix a noves maneres de dissenyar, habitar, construir i consumir.