Un procés participatiu per a la construcció sostenible d’habitatge públic per a joves
06 Apr 2022

Dimarts van començar les classes de WikiHousing

Dimarts 5 d’abril es va realitzar la primera sessió teòrica de WikiHousing a l’Ateneu de Fabricació de les Corts

Ahir l’equip de WikiHousing va donar inici a la primera etapa del projecte: les classes teòriques que aportaran una base comuna per totes les persones participants.

Després d’una introducció de la iniciativa de WikiHousing per part de la Laura Souto, la Merve Dadas i el David Juárez. El Jaime Palomera i el David Bravo van iniciar un debat sobre les dificultat d’accés a l’habitatge a Barcelona, sobretot en el cas de la gent jove, així com els drets dels quals disposem al respecte.

També es van plantejar possibles alternatives a l’habitatge estàndard i vies de solució.  Partint de fenòmens com la masoveria urbana i l’estratègia ATRI, es va presentar l’enfoc de presa d’acció i apoderament pràctic plantejat per WikiHousing.

Demà dijous 6 d’abril a les 18:00 hi haurà la segona classe a l’ateneu de l’Harmonia, dins del recinte de Fabra i Coats, on David Juárez i Arnau Andrés desenvoluparan de forma més extensa l’alternativa d’habitatge de masoveria urbana.

La sessió finalitzarà amb la visita als habitatges de Pons i Gallarza, exemple pràctic de masoveria urbana dins la ciutat de Barcelona.