Un procés participatiu per a la construcció sostenible d’habitatge públic per a joves
21 Apr 2023

Exposició WikiHousing al TMDC

D’Abril a Octubre hem obert una exposició explicant el procés del projecte WikiHousing. La mateixa ha estat muntada dins del mateix prototip i ha comptat amb sessions de visites i activitats complementàries com ara participacions en festivals i conferències.

L’exposició explica el desenvolupament del projecte des dels seus inicis, passa per cadascuna de les seves etapes principals: sessions teòriques, sessions pràctiques (fusteria, metal·lúrgia, costura, instal·lacions i fabricació digital), sessions participatives i l’inici de la construcció del prototip d’habitatge.

A més d’això, els panells que configuren l’exposició toquen els següents temes: 1. Definicions bàsiques sobre el projecte i el procés transcorregut. 2. Projectes antecedents. 3. Situació problemàtica a la qual es fa front. 4. El projecte de l’edifici d’habitatges. 5. El sistema constructiu proposat. 6. El sistema de muntatge dissenyat. 7. Les estratègies de codisseny, de prefabricació DIWO i de cogestió comunitària utilitzades. 8. Les estratègies de circularitat hídrica, energètica i material. I 9. Els suports i ajudes que ha rebut el projecte.

L’exposició es podrà gaudir fins al mes d’octubre, quan es desenvolupin els festivals OpenHouse Barcelona i la Barcelona Design Week. Continuarà desenvolupant-se dins del mateix prototip, en la nau 47 del TMDC.

Esteu tots convidats!